2018. október 24., szerda

Szalonnás-sütőtökös csiga

A már jól bevált gyors kelt tésztát gyúrtam be most is, amibe teljes kiőrlésű tönkölyliszt ezúttal is került, hogy egészségesebb legyen a végeredmény. Erre mindig igyekszem figyelni és szerencsére a gyerekeimnek sincs ezzel problémájuk.

Volt maradék sült tök, egy kevés krémsajt (én készítettem, kecsketejből) és feta sajt (még nyáron készítettem kecskéink tejéből).



Fél adag tésztát gyúrtam be és ehhez kevertem ki annyi krémet, amennyi alapanyagom volt hozzá, azaz 7 dkg feta sajtot, 3,5 dkg krémsajttal, majd 7 dkg joghurttal lazítottam. Néhány vékony szelet sült sütőtököt morzsoltam a tésztára kent krémre és egy vastag szelet szalonnát kockáztam, majd sütöttem ki zsírjára, azt is rászórtam. A töltelék hozzávalói tetszés szerint változtathatók, kicsit többet is elbír a tészta, de így is finom volt. Friss zöldségekkel ettük vacsorára, kisfiam ebédre, az iskolában.

Elkészítés: 

1. A tésztát bedagasztottam (most fél adagot készítettem), majd kelesztettem (eredetileg nem muszáj keleszteni).

2. Addig a szalonnát apró kockákra vágtam, majd kisütöttem.

3. A krémsajtot, a feta sajtot kikevertem joghurttal (tejföllel is jó). Sóztam kicsit.

4. A megkelt tésztát vékonyra nyújtottam, megkentem a fetás krémsajttal, majd megszórtam a sült szalonnával, végül megszórtam a sült sütőtökkel (nem kockáztam, hanem szétnyomkodtam és úgy szórtam rá a krémsajtra).

5. Feltekertem a tésztát, ahogy a kakaós csigát szokás, majd szeleteltem (kb. másfél ujjnyi vastagra).

6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam (nem túl távol egymástól). Annyit keltek, míg a sütő bemelegedett (190 fokra). Készre sütöttem (amikor az alja pirult, akkor szedtem ki a sütőből), majd, miután megsült, konyharuhával letakartam és így hagytam még 10 percet állni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése