Volt maradék sült tök, egy kevés krémsajt (én készítettem, kecsketejből) és feta sajt (még nyáron készítettem kecskéink tejéből).
Elkészítés:
1. A tésztát bedagasztottam (most fél adagot készítettem), majd kelesztettem (eredetileg nem muszáj keleszteni).
2. Addig a szalonnát apró kockákra vágtam, majd kisütöttem.
3. A krémsajtot, a feta sajtot kikevertem joghurttal (tejföllel is jó). Sóztam kicsit.
4. A megkelt tésztát vékonyra nyújtottam, megkentem a fetás krémsajttal, majd megszórtam a sült szalonnával, végül megszórtam a sült sütőtökkel (nem kockáztam, hanem szétnyomkodtam és úgy szórtam rá a krémsajtra).
5. Feltekertem a tésztát, ahogy a kakaós csigát szokás, majd szeleteltem (kb. másfél ujjnyi vastagra).
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam (nem túl távol egymástól). Annyit keltek, míg a sütő bemelegedett (190 fokra). Készre sütöttem (amikor az alja pirult, akkor szedtem ki a sütőből), majd, miután megsült, konyharuhával letakartam és így hagytam még 10 percet állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése