2016. december 30., péntek

Májpuffancs

Volt egy nagy adag szürkemarha máj a mélyhűtőben, amit már semmiképp nem akartam átvinni az új évre. Egy részéből készült hát májpuffancs, mert a gyerekek csak turmixolt állapotban eszik meg a májat. A másik részéből lett paradicsomos máj, a harmadik feléből májkrém és a kutyánknak is jutott belőle egy szép adag.

A májpuffancshoz tökfőzeléket főztem a gyerekeknek, de nem tettem bele kaprot, mert sajnos azt sem szeretik. Hiába, ilyen válogatósak az én gyerekeim.




Hozzávalók (sajnos most nem mértem, miből mennyit tettem):
- máj, csíkokra vágva,
- 1 fej vöröshagyma, nagyobb darabokra vágva,
- só,
- bors,
- majoranna,
- 1 gerezd fokhagyma,
- zsemlemorzsa (kb. 4 evőkanálnyi),
- 2 kiskanál útifűmaghéj a tojás helyett, mert Panni tojásérzékeny,
- aki ehet, tehet bele egy tojást, de anélkül is szépen összeállt,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. A májat, a vöröshagymát és a fokhagymát késes aprítóba tesszük. Pépesre aprítjuk. Esetleg egy jobb teljesítményű botmixerrel is megoldhatjuk ezt a feladatot.

2. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és összekeverjük a zsemlemorzsával, útifűmaghéjjal.

3. Egy serpenyőben melegítünk egy-két evőkanált zsírt és evőkanál segítségével halmokat kanalazunk a meleg zsírba. Kis-közepes lángon készre sütjük mindkét oldalán. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra szedjük. Újabb adag zsírt teszünk a serpenyőbe és süthetjük a következő adagot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése