2016. december 30., péntek

Paradicsomos máj

A Gasztroangyalban láttam néhány hete ezt a receptet. Friss májból az igazi, de mivel mi most mindenképp meg akartuk főzni a mélyhűtőben lévő májat, ezért egy részéből ezt a paradicsomos ételt főztük. Nagyon finom lett. Az eredeti recept itt található.


Hozzávalók egy hatalmas adaghoz:
- 1 kg máj, falatnyi darabokra vágva,
- 3 fej vöröshagyma, apróra vágva,
- 2-3 evőkanál disznózsír,
- házi paradicsomlé (eredetileg 2 liter, nálunk 1 liter),
- só,
- bors,
- majoranna,
- babérlevél,
- fűszerpaprika,
- kevés liszt (mi nem tettünk bele),
- cukor (mi nem tettünk bele).

Elkészítés:

1. A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzákeverjük az összes fűszert.

2. Ha a fűszereket megfuttattuk a zsíron, hozzáadjuk a májat. Mi csak a végén sóztuk, az eredeti recept szerint már az elején is lehet. A májat fehéredésig sütjük.

3. Eredetileg egy kevés liszttel meg kell szórni a kifehéredett májat, de mi ettől eltekintettünk. Felöntjük paradicsomlével. Egyet forralunk rajta. Aki szeretné, kevés cukrot szórhat bele (mi nem tettünk). Házi kovászos kenyérrel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése