2017. március 6., hétfő

Sós piték kiránduláshoz, piknikhez (mély)hűtő ürítéséhez

Közeleg a tavasz. Lassan lehet menni kirándulni és sokan (köztük én is) szeretnék a mélyhűtőt is kiüríteni, hogy az idei, friss zöldségeknek már szép, tiszta, rendezett helyük legyen. Ilyenkor a sok maradékot nagyon változatosan fel lehet használni például sós pitékhez. Az a jó ezekben a pitékben, hogy bármit bele lehet sütni: zöldségeket, maradék sajtokat, szalonnadarabkákat vagy maradék sült hús darabkákat. Az egészet csak le kell önteni egy finom tejszínes és/vagy tejfölös szósszal (amibe reszelhetünk sajtot vagy tehetünk egy-két felvert tojást). Gyors, finom, egészséges, újszerű, változatos ebédet vagy vacsorát készíthetünk így, amit otthon, munkahelyen vagy kirándulások, kültéri, kerti munka alkalmával is fogyaszthatunk. Vendégvárónak sem utolsók.

Én mindig teljes kiőrlésű tönkölylisztet használok a tésztához, mert szerintem nagyon jól illik ehhez a pitéhez ez a liszt, de természetesen más lisztből is készíthető. Az alaptészta begyúrása után mindenki a saját otthoni készlete vagy ízlése szerint összeállíthatja a sós pitét. Készítettem már maradék savanyú káposztától kezdve zöldborsón át sóskáig és spenótig mindenből. Ráadásul a tészta egy-két nappal korábban is begyúrható és fóliába vagy zacskóba csomagolva remekül eláll a hűtőben.

A legjobb pedig az, hogy ezek a piték hidegen és melegen is fogyaszthatók.

Íme néhány pite a blogból:Salátás pite (erről sajnos kép nincs, csak recept)Szalonnás-hagymás pite (erről kép nincs, csak recept)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése