2016. május 28., szombat

Spárgás-cukorborsós tészta

Fényképeztem a kertet és közben kedvet kaptam a cukorborsóhoz.  Találtam még egy jó adag spárgát is, így ebből a két zöldségből készült a vacsora. Finom, friss tavaszi ételt kaptunk. Bevallom, még soha nem ettem cukorborsót, de az első kóstoló meggyőzött. Ezentúl minden évben vetünk. Nyersen is nagyon finom. Édeskés és lédús. Mellette nő a lila cukorborsó. Nagyon szép mély lila színe van a hüvelynek, de a virágja sem utolsó. Állítólag a lila változat nem olyan édes, mint a zöld. Napokon belül kiderül, mert abból is készítek valamit.


Hozzávalók:
- spárga, felkarikázva,
- cukorborsó, egyben hagyva (ezt nem kell fejteni),
- só,
- bors,
- 3 dkg parmezán sajt, reszelve,
- néhány szál újhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 ág friss kakukkfű,
- durumtészta (nálam orsó).

Elkészítés:

1. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, majd a zsiradékon megpároljuk. Hozzákeverjük a felaprított fokhagymát és a kakukkfű ágakat. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a spárgát. Roppanósra pároljuk.

2. Ezután hozzáadjuk az egészben hagyott cukorborsó. Rászórjuk a sajtot. Mikor elolvadt a sajt, elzárjuk a tüzet. Tálaláskor meg lehet szórni reszelt sajttal, ehetjük feta sajttal de magában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése