2016. május 18., szerda

Tojásmentes túrós pite

Hozzávalók a tésztához: 
- 25 dkg liszt,
- 12 dkg vaj,
- 3-5 dkg cukor,
- egy mokkáskanál szódabikarbóna,
- 1 evőkanál citromlé,
- 2-3 evőkanál tejföl.

Hozzávalók a töltelékhez: 
- 30 dkg túró,
- 3-4 evőkanál tejföl,
- cukor ízlés szerint,
- 1-2 evőkanál citromlé,
- vanília,
- 1 evőkanál búzadara a túróba,
- 2 evőkanál búzadara az elősütött tésztára.

Elkészítés: 

1. A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Gyorsan dolgozzunk, ne melegedjen fel a kezünktől a vaj. Fóliába vagy zacskóba csomagoljuk és minimum egy órát állni hagyjuk.

2. A pihentetett tésztát ketté vesszük. Kinyújtjuk és egy kisebb tepsit kibélelünk vele úgy, hogy legyen egy kis pereme. 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Nem kell, hogy színe legyen. Akkor jó, ha a tészta érintésre száraz.

3. Megszórjuk búzadarával az elősütött tésztát, majd a kikevert töltelékkel megkenjük. Beborítjuk a másik, kinyújtott tésztával. Tetejét berácsozzuk és visszatesszük a sütőbe. Készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése