2016. június 10., péntek

Borsófasírt

Egy újabb remek húsmentes étel. Már rengeteg zöldségfasírtot kipróbáltam, a receptek megtalálhatók a blogon is, de nem tudok betelni velük. Jelenleg ez az egyik kedvencünk. Borsószezon van amúgy is, nálunk legalábbis egész biztos, mert hol a mélyhűtendő adagot blansírozom, hol az ebédhez pucolok egy-egy adagot. A recept a nosalty-ról származik.

Hozzávalók:
- 50 dkg borsó,
- 1 fej vöröshagyma, aprítva,
- 1 fej fokhagyma, aprítva,
- só,
- bors,
- 1 tojás (Panninak tojás nélkül készült, őrölt lenmaggal és kicsit több zabpehellyel),
- 15 dkg sajt, reszelve,
- 1 csokor petrezselyem, aprítva,
- kb. 20 dkg apró szemű zabpehely,
- 1 teáskanál fűszerpaprika (én nem tettem bele),
- 1 teáskanál őrölt koriander (én nem tettem bele),
- zsemlemorzsa a forgatáshoz,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. A borsót fedő alatt puhára pároljuk. Nagyon kevés vizet tegyünk alá, ha teszünk, mert úgyis levet enged. Ha marad alatta lé, szűrjük le. Hűtsük ki a borsót, majd pürésítsük (kevés darabos rész is maradhat benne, ha úgy szimpatikusabb).

2. Hozzáadjuk az összes hozzávalót (a zsír és a zsemlemorzsa kivételével). Annyi zabpelyhet gyúrjunk bele, amennyitől jól formázható, de nem túl kemény masszát kapunk. Félórára hűtőbe tesszük.

3. Golyókat formázunk, mindegyiket megforgatjuk a zsemlemorzsában és forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Mi kölessel és friss salátával ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése