2016. június 27., hétfő

Zserbó palacsintatorta

Maradt kb. 10-12 darab üres palacsintám a zöldséges töltött palacsinta készítése során, ami már nem fért a tepsibe. Gondoltam, gyorsan darálok egy kis diót, van baracklekvár bőven, a kakaómáz elkészítése sem tart tovább pár percnél. A gyerekek nagyon örültek az ötletemnek.


Hozzávalók:
- 10-15 darab palacsinta,
- darált dió,
- házi baracklekvár (cukormentes),
- cukor a dióhoz, aki szeretne, én nem tettem cukrot, nekünk elég édes nélküle is,
-1 púpos evőkanál kakaópor,
- 3 dkg vaj,
- kevés cukor a kakaómázhoz.

Elkészítés:

1. Egy nagy tányér aljára fektetünk egy palacsintát. Jó vastagon megkenjük lekvárral (fontos, hogy sok lekvárt használjunk, hogy ne legyen száraz a torta) és alaposan megszórjuk dióval. Ráhelyezzük a következő palacsintát. A sort addig folytatjuk, míg az összes palacsinta el nem fogy. A legfelső palacsintára már nem teszünk tölteléket, hanem bevonjuk kakaómázzal.

2. A kakaómázhoz a kakaóport és a cukrot kevés vízzel keverjük ki. Annyi víz szükséges csak, amennyivel éppen össze lehet keverni (talán egy, maximum kettő evőkanálnyi). Feltesszük a tűzre és alacsony hőfokon melegítjük, de nem forraljuk. Mikor elolvadt a cukor, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Ha a vaj elolvadt, gyorsan ráöntjük a tortára. Hűtőben pihentetjük, míg a máz megdermed.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése