2016. június 8., szerda

Gyümölcsös morzsasüti

Legújabb felfedezésem ez a gyorsan elkészülő édesség. Panni tojásérzékenysége miatt kénytelen vagyok felkutatni olyan ételeket, amiket ő is és mi is ehetünk, lehetőleg jóízűen. Ez a sütemény nagyon gyorsan megvan és kezdők sem tudják elrontani. Készítettem már sós változatban is. Úgy is nagyon jó. Sőt!







Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg fagyos vaj,
- 3-5 dkg cukor (aki édesebben szereti, tegyen több cukrot),
- 4 dkg kisebb szemű natúr zabpehely,
- 4 dkg darált dió vagy mandula (nem mindig teszek hozzá).

Hozzávalók a töltelékhez:
- gyümölcs ízlés szerint: meggy, alma, ribizli, őszibarack, szilva, füge stb. 
- ízesítés: cukor, fahéj, darált dió, ki mit szeretne, de nagyon finom plusz ízesítő nélkül is, főleg, ha vegyesen vágunk össze többféle gyümölcsöt is. 



Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Nézzen ki úgy, mint a zsemlemorzsa. Nem kell nagyon szétaprózni, jó, ha maradnak benne kisebb-nagyobb darabok, gombócok. Amíg előkészítjük a tölteléket, tegyük a hűtőbe.

2. A forma, amiben sütjük a süteményt, lehet kicsi, pohár méretű, mint az enyém, de süthetjük nagy piteformában is. Én jobban szeretem ezeket az egyszemélyes kis formákat, mert egyszerűbb tálalni és gusztusosabban lehet kínálni a vendégeknek.

3. A forma aljára halmozzuk a gyümölcsöt, rászórjuk a tésztát. Mindenhol fedje be. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. A teteje legyen kissé barna. Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is. Én hidegen jobban szeretem.

Nekem ebből a mennyiségből 8-10 formával készül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése