2016. június 10., péntek

Meggyes és diós lepény teljes kiőrlésű lisztből (tojásmentes)

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt (pontosabban 7 dkg cirokliszt, 17 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és 6 dkg fehér tönkölyliszt),
- fél dl olaj,
- kb. 3-4 dl tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 3 dkg cukor,
- magozott meggy,
- darált dió,
- egy-két evőkanál tej, ha diósát sütünk,
- cukor.

Elkészítés:

1. 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a maradék cukorral és tejjel összegyúrjuk, majd fokozatosan beledagasztjuk az olajat is. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy nagyon lágy tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarjuk, kétszeresére kelesztjük.

3. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, belenyomkodjuk a tésztát, megszórjuk meggyel vagy, ha diósát sütünk, akkor megkenjük tejjel és megszórjuk dióval, végül egy kevés cukorral.

4. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése