Kisebb céklákat megmosok, levágom a tetejét, alját. Egy fedővel rendelkező kerámiaedénybe helyezem egy sorban a céklákat, öntök rá kis vizet, lefedem és 180-200 fokossütőben puhára sütöm.
Ezután megpucolom a céklát és kis kockákra vágom.
Egy edényben finomra vágott vöröshagymát párolok és erre jön a pucolt, felkockázott cékla. Felöntöm zöldségalaplével (nálam ez gyorsított változatban víz plusz szárított, natúr zöldségkeverék). Sózom, borsozom.
Egy-két krumplit is megpucolok, kis kockára vágom és a céklához adom. Felteszem főni.
A főzés végén mehet hozzá a hámozott, kis kockára vágott alma is (1 db nagyobb alma), kis Tokaji balzsamecet és datolyapaszta (ez persze el is maradhat). Mikor az is megpuhult, botmixerrel krémesre töröm. Lehet tenni bele tejfölt, joghurtot, tejszínt. Én így, natúr ettem, a család többi tagja sűrű joghurttal.
El is lehet hagyni a vöröshagymát, lehet hozzá adni pl. egy gerezd fokhagymát, kakukkfüvet, vagy lehet tormával ízesíteni, tálaláskor sűrű joghurtot kínálni hozzá...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése