2021. március 28., vasárnap

Fűszeres, paradicsomos csicseriborsó

 Szintén egy gyors ebéd következik. Előző nap ezt főztem



Zsiradékot hevítettem, majd került rá chili, kurkuma, kicsi fahéj. gyömbér. Ezután hozzákevertem a kis kockákra vágott krumplit és pár dl nagyon sűrű házi paradicsomlevet, plusz egy kis vizet. Sóztam. Lefedve készre pároltam. A vizet pótoltam, amikor szükséges volt. Mikor megfőtt a krumpli, hozzákevertem az előzőleg beáztatott, majd megfőzött csicseriborsót és így, együtt főztem őket még pár percig. 

Első nap bulgurral, másnap paratha lepénnyel kínáltam. 

A paratha lepény receptjét itt találtam. 

Ehhez kb. 20-25 dkg lisztet (fele teljes kiőrlésű tönköly, másik fele fehér tönköly) összegyúrtam egy evőkanálnyi olajjal, kis sóval és annyi vízzel, hogy a tészta jó rugalmas, se kemény, se túl lágy ne legyen. Gombócokra osztottam, majd egyesével vékonyra nyújtottam mindegyiket. Egy pici olajjal megkentem és leheletnyi liszttel megszórtam a kinyújtott tésztát. Félbe hajtottam. Megint megkentem olajjal és megszórtam picike liszttel és újra félbe hajtottam. Így jártam el minden tésztával. 

Mikor mindegyik gombócot meghajtogattam, akkor egy nagyon forró serpenyőben olvasztunk egy kis vajat. Fogjuk az első tésztát, kinyújtjuk vékonyra és beletesszük a forró serpenyőbe. Mikor egyik oldala megsült, átfordítjuk és azt is megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése