2021. március 6., szombat

Gluténmentes pizza (hajdinaliszttel)

 Nagyon gyorsan kellett ebédet készítenem. Maradt még előző napról főzelék és készítettem levest is, de, nehogy éhes maradjon a család, sütöttem egy pizzát is. Volt itthon hajdinaliszt, ezért kipróbáltam ezt a gyors receptet, amit az Ételem nevű oldalon találtam. Igaz, nálam nem ropogott a tészta úgy, ahogy az eredeti recept ígérte, de megjegyzem a receptet, mert egészséges tésztaalap és gyorsan megvan. Nem kell bele élesztő, búzaliszt, csak hajdinaliszt és víz meg egy pici só. Csak összegyúrom és már sütöm is. 

Hozzávalók: 

- 2 bögre hajdinaliszt,

- fél bögre víz, plusz még egy kicsi, ha szükséges.

- kevés só. 



Elkészítés: 

1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl száraz, adjunk hozzá kis vizet, ha túl nedves, kis lisztet. Kétfelé vesszük a tésztát, mindegyiket kinyújtjuk vékonyra. Én egy-egy sütőpapíron nyújtottam ki. 

2. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig az egyik pizzaalapot. Ezután rátesszük a feltétet. Nálam a nyáron befőzött cukkinis-répás paradicsomszósz került rá. Erre jött a sajt, hagyma, kolbász, szalámi, némi zöldség. 

3. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, míg a széle megpirul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése