2021. március 6., szombat

Tojásleves

Gyerekkoromban meg nem ettem volna, most viszont nagyon megkívántam, így hát megfőztem életem első tojáslevesét. Férjem is gyerekkorában evett ilyen levest utoljára, így ő is, én is két-két tányérral szedtünk egymás után. 

A receptet a Cookpad-en találtam. 


Hozzávalók 2 adaghoz: 

- 4 evőkanál zsiradék,

- 2 púpos evőkanál liszt,

- 1 teáskanál egész kömény,

- 1 gerezd fokhagyma,

- 1 teáskanál fűszerpaprika,

- 1 liter víz,

- só ízlés szerint,

- tettem bele egy teáskanál natúr szárított zöldségkeveréket (a recept leveskockát ajánl, de én olyat nem használok),

- 2 egész tojás. 


Elkészítés: 

1. A felhevített zsiradékba tesszük a köményt. Egy kicsit kevergetjük, majd rászórjuk a lisztet. Némi kevergetés után mehet rá az aprított fokhagyma és pár másodperc után levesszük a tűzről az edényt, hogy belekeverhessük a pirospaprikát is. Ezután felöntjük egy kis vízzel. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék vizet is. 

2. Mehet bele a só, a szárított fűszerkeverék (ha használunk). Lassú tűzön 10 percig főzzük a levest. 

3. Azután a tojást villával alaposan felverjük és vékony sugárban, folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. (Ha gyorsan, nagy lendülettel öntenénk és nem kevernénk, akkor a tojás nagy csomókban főne meg a levesben.) Lehet pirított kenyérkockát is kínálni a leveshez. Van, aki kicsi ecettel is ízesíti. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése