Horváth Ilona receptje szerint készítem, csak kicsit megemelem a hozzávalók mennyiségét. Gyerekkorom nagy kedvence.
Hozzávalók (én 50 %-kal megemelem a hozzávalók mennyiségét):
- 4 tojás,
- 5 dkg vaj,
- 10 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- vaníliás porcukor a szóráshoz,
- zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
1. A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, végül a tejet.
2. Habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan összeforgatjuk a vajas-lisztes-tojásos keverékkel.
3. Egy kis vajat/olajat melegítünk a palacsintasütőben, majd merünk bele egy adag tésztát. Nem túl gyors tűznél megsütjük az egyik oldalát.
4. Ha rózsaszínre sült, akkor rácsúsztatjuk egy nagyobb kerek tányérra. Mint látható, a tészta egyik oldalát sütjük csak meg. A másik oldala kicsit krémes marad.
5. Mikor a tányérra csúsztattuk az első palacsintát, megszórjuk vaníliás porcukorral. Közben sütjük a következő adag palacsintát. Ha kész, rácsúsztatjuk az első palacsintára és ismét jöhet a porcukros szórás. Így folytatjuk, míg az összes tészta elfogy.
6. Az utolsó palacsintát fordítva borítjuk a torta tetejére, azaz a sült oldala kerül felülre. Azonnal, forrón, porcukorral megszórva tálaljuk. Úgy szeleteljük, ahogy a tortát.
Meg finomabb ha a kész palacsinta
VálaszTörlésIntàt öt tíz percig meleg sűtőbe átforrosítjuk az ízek összeérnek , próbáld ki
Köszönjük szépen az ötletet, Erzsébet! :)
Törlés