2021. március 6., szombat

Spenótos lasagne

 Pontos recept nincs, mert nem volt időm mérni, jegyzetelni, gyorsan kellett főznöm. 



3 tojásból tésztát gyúrtam, abból pedig lasagne tésztát készítettem. (Nem főztem meg.)

Főztem egy nagyobb adag besamelt, egy másik edényben a fokhagymával ízesítve, kis tejjel felfőztem a mélyhűtőből előszedett, tavasszal eltett apróra vágott spenótot. 

Mikor felmelegedett a spenót, a besamel nagy részével összekevertem. Tettem hozzá házi feta jellegű sajtot is. A maradék besamelbe kevertem reszelt sajtot. Ezt félretettem, ez ment a tészta tetejére. 

A tésztából egy réteget terítettem a tepsi aljára. Erre került egy adag spenótos szósz, arra reszelt sajt, majd tészta, megint szósz, sajt, tészta stb. Amikor minden elfogyott, akkor borítottam le a tetejét a reszelt sajttal kevert, előzőleg félretett besamellel. 

Előmelegített sütőben készre sütöttem. 

Fontos, hogy a tészta friss volt, nem bolti és nem szárított, így meg tudott főni, puhulni sütés közben a szósz nedvességtartalmától. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése