Pontos recept nincs, mert nem volt időm mérni, jegyzetelni, gyorsan kellett főznöm.
3 tojásból tésztát gyúrtam, abból pedig lasagne tésztát készítettem. (Nem főztem meg.)
Főztem egy nagyobb adag besamelt, egy másik edényben a fokhagymával ízesítve, kis tejjel felfőztem a mélyhűtőből előszedett, tavasszal eltett apróra vágott spenótot.
Mikor felmelegedett a spenót, a besamel nagy részével összekevertem. Tettem hozzá házi feta jellegű sajtot is. A maradék besamelbe kevertem reszelt sajtot. Ezt félretettem, ez ment a tészta tetejére.
A tésztából egy réteget terítettem a tepsi aljára. Erre került egy adag spenótos szósz, arra reszelt sajt, majd tészta, megint szósz, sajt, tészta stb. Amikor minden elfogyott, akkor borítottam le a tetejét a reszelt sajttal kevert, előzőleg félretett besamellel.
Előmelegített sütőben készre sütöttem.
Fontos, hogy a tészta friss volt, nem bolti és nem szárított, így meg tudott főni, puhulni sütés közben a szósz nedvességtartalmától.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése