Még csak most szedtük le a kelbimbókat a kertben. Mivel a gyerekek nem szeretik, ezért gondoltam, keresek egy jó kis receptet, ahol nem látszik, hogy kelbimbót rejtettem az ételbe. A Street Kitchen oldalán találtam az ötletet. Jelentem, jóízűen megette minden gyerek.
Hozzávalók (én nem mértem, miből mennyit teszek, de leírom ide az eredeti receptet ötletadónak):
- 80 dkg kelbimbó,
- 30 dkg krumpli,
- 3-5 dkg vaj (vagy zsír vagy olaj, kinek mi tetszik),
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 dl zöldség alaplé (vagy víz),
- 1 fej fokhagyma,
- só,
- bors,
- 2 mokkáskanál őrölt görögszénamag (nem tettem bele).
Elkészítés:
1. A kelbimbót megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges és egy tepsire terítjük. Sózzuk, borsozzuk, körészórjuk a fokhagymagerezdeket (nem pucoltam meg, csak gerezdekre szedtem a fokhagymát). A recept nem írja, én viszont letakartam a kelbimbókat, úgy kezdtem a sütést. Mikor nagyjából megpuhultak, akkor vettem le a fedőt és kicsit megpirítottam a zöldségeket.
2. Közben az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpároltam. Erre tettem a kis kockára vágott hámozott krumplit és felöntöttem némi alaplével (vízzel is jó lesz). Az eredeti recept szerint külön kellett ezt is megfőzni, én praktikusabbnak láttam a párolt hagymán főzni.
3. Mikor puha a krumpli és a kelbimbó is, akkor a kelbimbó kétharmadát összekevertem a krumplival. Felöntöttem valamennyi alaplével, néhány gerezd sült fokhagymát is kiszabadítottam a héjából és a főzelékhez adtam, majd botmixerrel krémesre törtem az egészet. Addig hígítottam, míg a nekem tetsző állagot el nem értem. Felfőztem, ízesítettem sóval, borssal.
4. Tálaláskor a pirított, egészben hagyott kelbimbóval kínáljuk. Én még kis kockára vágott krumplit is pirítottam tepsiben, azt is a tetejére szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése