2021. március 6., szombat

Vegán süti csicseriborsóból

 A receptet ezen a blogon találtam. Igazából nem akartam leírni a receptet, mert bár nagyon finom volt (kicsit olyan, mintha gesztenyéből készült volna), küllemre nem annyira mutatós. Maradt néhány darab, melyet kitettem az asztalra, hogy majd jó lesz uzsonnára. Mire mentem uzsonnázni, a süti eltűnt. Nagyobbik fiam mind megette és azt mondta, olyan finom, süssek még. Így hát leírom a receptet, hogy később is meglegyen. 

Hozzávalók az eredeti recept szerint, kiegészítve, ahogy én készítettem: 

- 2 evőkanál chia mag (nem tettem bele, helyette őrölt lenmagot használtam),

- 80 ml víz,

- vanília/vanília esszencia,

- 400 g-os konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve, ez kb. 250 g csicseriborsót jelent a szerző szerint (én magam főztem a csicseriborsót és többet használtam, mint amennyit a recept ír),

- 1 kisebb érett banán (nem tettem bele, nem volt),

- 95 g almapüré (nálam almalekvár és banán helyett is azt használtam),

- 70 g apró szemű zabpehely,

- 5 db datolya vagy datolyapaszta (vagy több, ízlés szerint),

- 75 g fagyasztott málna (nem tettem bele),

- 45 g fagyasztott áfonya (nem tettem bele),

- mazsolát tettem a fagyasztott gyümölcsök helyett. 


Elkészítés: 

Minden hozzávalót, kivéve a fagyasztott gyümölcsöket, beleteszünk egy edénybe és krémesre turmixoljuk. Ezután keverjük hozzá a gyümölcsöt. Evőkanálnyi adagokból kekszformákat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (A kész süti nem lesz ropogós.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése