Szépen megpuhult a néhány napja vásárolt avokádónk. Most ettünk először avokádót. Nem is tudom, eddig miért nem próbáltuk ki, mert nagyon finom. Amikor szépen megpuhul az avokádó, akkor olyan krémes lesz a húsa, hogy szinte kenhető állagú. A krémnek szép zöld színe van, de másnapra megbarnul (az íze viszont nem változik, nyugodtan meg lehet enni). Kenyérre kenve ettük, zöldségekkel, sajttal.
Hozzávalók:
- 2 érett, puha avokádó,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- 2 bő evőkanál tejföl,
- mustár,
- citromlé.
1. Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
2. Minden hozzávalót egy mély edénybe teszünk és botmixerrel pürésítjük. Fogyaszthatjuk is.
Frissítés: készítettem újabb avokádókrémet, melybe főtt tojássárgáját is belemixeltem, a tojásfehérjét pedig apróra vágva kevertem a kész krémbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése