A pizzaszósz nálunk egy néhány éve bevált recept alapján készül. Az alapötlet innen származik.
Hozzávalók:
- 7 dl sűrű, rostdús házi paradicsomlé,
- só,
- bors,
- 1-2 fej vöröshagyma,
- 1 teáskanál oregánó,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- fél teáskanál borsikafű,
- 1 teáskanál bazsalikom,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- kevés cukor.
1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinsztelem.Amikor majdnem kész, ráteszem a reszelt fokhagymát is, majd felöntöm a paradicsomlével.
2. Amikor már jó sűrű a szósz (kb. 30-40 perc), akkor beleteszem a többi fűszert és a cukrot is. Kicsit főzöm még és kész a szósz, amit pizzára vagy tésztákra is tehetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése