Gergővel a spenótot kóstoltattam, de egy egész adag nem fogyott el. A maradékot főzeléknek már nem tudtam felhasználni, ezért gondoltam, készítek belőle spenótos quiche-t.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 12,5 dkg zsiradék (vaj és/vagy zsír),
- só.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25-35 dkg spenótpüré,
- 25 dkg túró,
- 2 tojás,
- kb. 2 dl tejföl,
- só,
- bors,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- szerecsendió,
- 5-10 dkg sajt.
1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajat elmorzsoljuk a liszttel, végül az egészet összegyúrjuk egy tojással. Kevés vizet lehet tenni hozzá, ha nem akar összeállni a tészta. Fóliába csomagoljuk a tésztát és pihentetjük néhány órát a hűtőben.
2. A tésztát kinyújtjuk, piteformába simítjuk és 180 fokos sütőben kicsit elősütjük.
3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, azaz a sajt kivételével mindent jól összekeverünk. Az elősütött pitére öntjük a spenótos-túrós tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése