Elfogyott és csak másnap készültem sütni kenyeret, másrészt az egyik tejszínem is elérte lejárati idejét. Így jött létre ez a vacsora, de gyors ebédnek sem utolsó.
Hozzávalók:
- 2 kis üveg darabolt gomba (2 X 120 g töltő tömeg),
- 2,5 dl tejszín,
- egy kiskanál keményítő,
- tárkony,
- só,
- bors,
- 2 vöröshagyma,
- olaj,
- 11 dkg durum penne tészta,
- reszelt parmezán sajt.
1. A hagymát apróra vágjuk és olajban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a gombát, kicsit pároljuk, majd, ha megpuhult a gomba, felöntjük tejszínnel. Fűszerezzük sóval, borssal, végül behabarjuk keményítővel és teszünk hozzá egy kis tárkonyt. Elzárjuk a tüzet.
2. Amíg készül a gomba a tésztát is kifőzzük.
3. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése