2013. március 8., péntek

Túrófasírt

Gyors, elronthatatlan és nagyon finom. Az egyik kedvenc húsmentes fasírtom ez a túrófasírt. Évek óta készítem. A receptet itt találtam.






Hozzávalók: 
- 50 dkg túró, 
- 3 tojás, 
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit igényel a massza, nem kell, hogy túl kemény legyen, a cél, hogy formázható legyen),
- só,
- bors, 
- 3 gerezd aprított fokhagyma,
- petrezselyem vagy kapor, aprítva (általában petrezselymet használok, de van, hogy semmilyen zöldfűszert nem teszek bele),
- zsiradék a sütéshez,
- esetleg zsemlemorzsa a forgatáshoz, de ez elmaradhat (én bele szoktam forgatni zsemlemorzsába a túrógolyókat)



Elkészítés: 

Összegyúrjuk a hozzávalókat és negyed óra pihentetés után megformázzuk a fasírtokat (ízlés szerinti méretűre és formájúra, mert lehet gömböket és lehet lapított korongokat is), beleforgathatjuk zsemlemorzsába, ha szeretnénk, végül forró zsiradékban kisütjük. Főzelékekhez, salátákhoz kitűnő. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése