Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 3 tojás,
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit igényel a massza, nem kell, hogy túl kemény legyen, a cél, hogy formázható legyen),
- só,
- bors,
- 3 gerezd aprított fokhagyma,
- petrezselyem vagy kapor, aprítva (általában petrezselymet használok, de van, hogy semmilyen zöldfűszert nem teszek bele),
- zsiradék a sütéshez,
- esetleg zsemlemorzsa a forgatáshoz, de ez elmaradhat (én bele szoktam forgatni zsemlemorzsába a túrógolyókat)
Elkészítés:
Összegyúrjuk a hozzávalókat és negyed óra pihentetés után megformázzuk a fasírtokat (ízlés szerinti méretűre és formájúra, mert lehet gömböket és lehet lapított korongokat is), beleforgathatjuk zsemlemorzsába, ha szeretnénk, végül forró zsiradékban kisütjük. Főzelékekhez, salátákhoz kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése