A recept ötlete innen származik. Finom, ahogy keveredik az édes és a sós íz.
Hozzávalók:
- 2 közepes édesburgonya (batáta),
- 10 dkg keményebb fetasajt vagy márványsajt (a lényeg, hogy valamilyen sós és keményebb sajt legyen),
- 2 vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- 1 tojás,
- 2-3 ág kakukkfű levele,
- olaj.
1. Az édesburgonyát megmossuk, megszárítjuk és félbe vágjuk. Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, a burgonya tetejét kicsit megkenjük olajjal és fóliával letakarva 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha már majdnem puha a burgonya, akkor levesszük a fóliát és tovább sütjük addig, míg teljesen megpuhul.
2. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Amikor kész, hozzáreszeljük a fokhagymát is és egy percig azzal is pároljuk a vöröshagymát, majd elzárjuk a tűzet.
3. A sajtot apró kockára vágjuk. Összekeverjük a kakukkfűvel, hozzáadjuk hagymákat végül a megsült édesburgonya kikapart húsát. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és beleütjük a tojást is. Jól kikeverjük, majd visszakanalazzuk a burgonyahéjakba. Szépen elrendezzük a krémet és visszatoljuk a sütőbe. Ha a teteje kicsit barnulni kezd, akkor kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése