2013. március 31., vasárnap

Csokis-fahéjas keksz

Húsvéti csokinyuszi helyett ezt kapta tőlem R. Néhány éve sütöttem utoljára ezt a csokis-fahájas kekszet és gondoltam, ha már karácsonyra nem készítettem neki ilyen kekszet, akkor majd kap húsvétra. A receptet Kicsi Vúnál találtam.



Hozzávalók:

- 20 dkg tönköly fehérliszt,
- 10 dkg vaj,
- 7 dkg sötétbarna nádcukor,
- egy csipet só,
- 1 tojás,
- 1 jó púpos teáskanál őrölt fahéj,
- 8 dkg étcsoki apróra vágva.

 Minden hozzávalót összegyúrunk és diónyi golyókat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a  golyókat és villával kicsit ellapítjuk mindegyiket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 13-15 percig sütjük. Arra kell figyelni, hogy ne süljön túl a keksz, mert akkor kemény lesz. Akkor jó, ha a keksz alja már kezd barnulni, de felül még világos.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése