2015. október 23., péntek

Cukkinifőzelék

Hozzávalók: 
- zsenge cukkini,
- tejföl,
- 1-2 evőkanál liszt,
- só,
- 1 fej vöröshagyma és/vagy
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál zsiradék,
- kapor, de én ezt most nem tettem bele. 

Elkészítés: 

1. A cukkinit, ha nagyon zsenge, akkor nem szükséges magozni, hámozni. Lereszeljük. 

2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. 

3. A zsiradékon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk és pár másodpercig keverjük a fokhagymával. Ezután jöhet rá a cukkini. Sózzuk.

4. Szükség szerint adunk hozzá vizet. 

5. Mikor megfőtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta és kész is. Padlizsánfasírttal ettük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése