2015. október 8., csütörtök

Bögrés-almás palacsinta

A Nosalty-n találtam. Már többször elkészítettem. Nagyon finom, könnyű, eteti magát.



Hozzávalók:
- 2 db tojás,
- 1 csomag vaníliás cukor vagy házi vanília,
- 2 evőkanál xukor,
- 1 bögre liszt (2,5 dl),
- 2,5 dl tej,
- 2 nagy alma reszelve,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tej egy részét.

2. A lisztet is hozzákeverjük, felváltva adagolva a maradék tejjel.

3. A reszelt almát is belekeverjük (a levét ne nyomkodjuk ki).

4. Végül a tojások fehérjét habbá verjük és azt is a tésztába keverjük.

5. Közepes lángon felmelegítjük a serpenyőt. Kevés zsiradékot olvasztunk benne. Ha minden felmelegedett, akkor egy evőkanálnyi adagot teszünk a palacsintasütőbe, a kanál domború felével ellapítjuk, majd még kettő ilyen palacsintát készítünk. Amikor buborékok jelennek meg a tésztában, akkor megfordítjuk őket és a másik oldalukat is világosbarnára sütjük. Tálalhatjuk fahéjas cukorral, lekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése