2015. október 31., szombat

Sütőtökös-diós gofri

Flat-catnél találtam a receptet. Mindig kutatom azokat az ételeket, melyekben el lehet rejteni a zöldséget, gyümölcsöt. Gergő nem szereti a sütőtököt (sem), de így, hogy belesütöttem a gofriba, élvezettel ette. Panni szerencsére most már megkedvelte a sütőtököt, így neki mindegy volt, hogy gofriban vagy csak magában ette.


Hozzávalók: 
- 25 dkg előzőleg sütőben, szokásos módon megsütött sütőtök (tisztítva értendő a mennyiség),
- cukor ízlés szerint (nálam 4 evőkanál xukor zero),
- 8 dkg vaj,
- 4 tojás,
- 20 dkg liszt,
- 5 dkg darált dió,
- 5 dkg durvára darált zabpehely,
- fél teáskanál őrölt fahéj,
- vaníliaesszencia vagy vaníliás cukor,
- 2 teáskanál sütőpor (nálam 1 teáskanál szódabikarbóna).

Elkészítés: 

1. A tököt villával összetörjük.

2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a fűszereket, diót. Mehet bele a sütőtök is.

3. A lisztet, a zabpelyhet és a szódabikarbónát, sütőport elkeverjük, majd a tojássárgás masszába forgatjuk.

4. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan, két részletben a sütőtökös tésztához keverjük.

5. A szokásos módon kisütjük a gofrikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése