2015. október 8., csütörtök

Padlizsánfasírt

Idén próbáltam először, mert most sok padlizsánunk termett. Nagyon finom.






Hozzávalók:
- kb. fél kg padlizsán, hámozva, apróbb kockákra vágva,
- 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva,
- só,
- bors,
- 1 tojás (én már tojás nélkül készítem, mert lányom tojásallergiás),
- petrezselyemzöld, aprítva,
- 5 dkg reszelt sajt (elmaradhat)
- zsemlemorzsa,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. A padlizsánt és a vöröshagymát 2 evőkanál zsiradékkal keverve puhára pároljuk. Kicsit meg is piríthatjuk, de ne égjen meg, mert keserű lesz a hagyma. Kicsit kihűtjük.

2. A kihűlt padlizsánt összekeverjük a sóval, borssal, petrezselyemzölddel, tojással. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, mellyel összeáll a massza. Reszelt sajtot is gyúrhatunk a tésztába. Nem kell turmixolni a zöldségeket, de azért nyomkodjuk szét a darabokat (én rusztikusan szeretem, azaz hagyok benne kisebb darabokat).

3. Fasírtokat formázunk. Ha akarjuk, beleforgathatjuk zsemlemorzsába, így ropogósabb lesz (én beleforgatom). Forró zsiradékban kisütjük (mivel én tojásmentesen készítem, nem bő zsiradékban sütöm, mert félek, szétesne, hanem egy nagy serpenyőben, amibe teszek pár evőkanálnyi zsiradékot, majd abban sütöm nagy lángon a fasírtokat.)

Frissítés: lányom már fogyaszthat tojást, ezért újra kerül a masszába tojás is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése