2015. október 8., csütörtök

Puha teljes kiőrlésű lisztből készült kiflik

Annak ellenére, hogy kétharmad részben teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz, nagyon jó kis puha kifliket kaptam.



Elkészítés:
- 60 dkg liszt (nálam most 40 dkg teljes kiőrlésű-20 dkg fehér tönköly),
- 2 teáskanál só,
- egy nagy csipet cukor,
- 78 g natúr joghurt (ennyi volt itthon),
- kb. 2 dl víz,
- 2 dkg élesztő,
- 2 evőkanál olaj,
- magvak ízlés szerint (lenmag, szezámmag, napraforgómag stb.).

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízzel és a cukorral.

2. A hozzávalókból tésztát dagasztunk (ha szükséges, még adunk hozzá vizet), a magvakat a végén dolgozzuk bele, majd letakarva kelni hagyjuk.

3. Ízlés szerinti nagyságú darabokra vágjuk a megkelt tésztát. Kifliket formázunk belőle. Kb. 20 percet állni hagyjuk, addig melegszik a sütő. Lefújjuk vízzel a kifliket és 200 fokon készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése