2015. október 23., péntek

Sütőben sült birsalma, cukor nélkül

Sok birs hullott le a fáról. Hirtelen nem is tudtam, mit kezdjek ennyi birsalmával és birskörtével. Egy részéből készítettem birsalmás-szalonnás tésztát, csak most sütőtök nélkül. A másik feléből lett ez a sütőben sült birs. Nem kell rá cukor és más ízesítő, önmagában is nagyon finom. Ebből az alapból lehetne készíteni krémlevest vagy szószt húsokhoz.

Elkészítés: 

Újabban cserépedényben, lefedve sütöm, saját levében, kockára vágva, míg régen tepsiben sütöttem, kis vizet aláöntve (frissítés: már nem teszek egy csepp vizet sem alá, saját levében párolódik). Így, cserépedényben sütve nagyon finom és feldolgozhatjuk sütemények krémjéhez, lekvárnak, készülhet belőle szósz is. Cukrot nem szoktam hozzá adni, mert nekem elég édes így is, de aki az édesebb ízekhez van szokva, mindenképpen tegyen rá néhány evőkanálnyi cukrot. Így, cserépedényben sütve barna lesz a birsalma (mint a képen is látható vagy ennél is barnább). Sokszor 90 fokos sütőben készítem, így egész éjjel bent van a sütőben, reggelre kész a puha, édeskés-savanykás birsalmám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése