2017. január 5., csütörtök

Fokhagymás-paradicsomos rizs

A húsmentes, görög fasírthoz készült ez a köret. A recept ötlete szintén Steiner Kristóf (Kristóf konyhája) könyvéből származik.



Hozzávalók: 
- néhány gerezd fokhagyma, aprítva,
- sűrű, házi paradicsomlé (nálam 3 dl),
- rizs (nálam barnarizs)
- 1 rúd fahéj,
- kb. 3-4 marék konzerv csicseriborsó vagy párolt zöldborsó,
- só
- zsiradék.

Elkészítés: 

1. A rizst zsiradékon átfuttatjuk, majd felöntjük paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy a folyadék nagyjából kétszerese legyen a rizsnek. Sózzuk és az aprított fokhagymát hozzáadjuk. Beledobunk egy rúd fahéjat is.

2. Puhára főzzük a rizst (ahogy egyébként is szoktuk).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése