2017. január 21., szombat

Fokhagymás, petrezselymes házi tészta kecskesajttal

A próbatészta fokhagymás-szőlőmagolajos öntetet kapott, rá petrezselymet és reszelt kecskesajtot. Itt írtam a házi tésztakészítési kísérletünkről.


Hozzávalók egy adaghoz:
- tészta,
- 1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy reszelve,
- 1-2 evőkanál szőlőmagolaj/olívaolaj,
- egy kevés petrezselyem, aprítva,
- kevés kecskesajt, reszelve.

Elkészítés:

1. A tésztát kifőzzük.

2. A fokhagymát és az olajat összekeverjük, alacsony lángon kicsit sütjük. Ne legyen színe, ne süssük túl, csak kicsit kevergessük át, hogy illatozni kezdjen.

3. A kifőtt tésztával összekeverjük a fokhagymás olajat, megszórjuk reszelt kecskesajttal és a petrezselyemmel. Azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése