2015. április 27., hétfő

Spárgás tészta

A Street kitchen nevű blogon találtam az alábbi receptet. Nagyon finom vacsora lett belőle. Fotó nincs, este ettük, este pedig nem szeretek fényképezni, mert soha nem sikerül.

Hozzávalók: 
- penne tészta,
- 25 dkg zöldspárga,
- 10 dkg szalonna,
- 20 dkg lágy camambert sajt,
- 150 ml tejszín,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 150 ml száraz fehérbor (én ezt nem tettem most bele).

Elkészítés: 

1. A spárgát megmossuk, végeit lepattintjuk, így megszabadulunk a fás résztől. 3 centiméteres darabokra vágjuk.

2. Eredetileg vízben kellene főzni a spárgát, de én úgy nem szeretem. Helyette inkább kevés vajon megpároltam egy kicsit.

3. A szalonnát apróra és vékonyra vágjuk, serpenyőben ropogósra pirítjuk.

4. Ezután apró darabokra tépkedett camambert sajtot teszünk hozzá. Ha kicsit megolvadt, mehet bele a tejszín, a fokhagyma, a bors és a bor.

5. Az időközben kifőzött tésztára öntjük a szószt, rászórjuk a megpárolt spárgát és fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése