2015. április 1., szerda

Mustáros krumplifőzelék céklarösztivel

Katucikonyha oldalán találtam a receptet. Különleges, finom főzelék és feltét. Egy másik fajta céklaröszti is van fenn a blogon.


Hozzávalók a főzelékhez: 
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 1 evőkanál vaj,
- 1 vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1,5 kg krumpli,
- 5 dl alaplé,
- só,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1-2 teáskanál jó minőségű mustár,
- 1 dl tejszín,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- bors.

Hozzávalók a céklarösztihez: 
- 3 közepes cékla,
- 2 répa vagy édesburgonya,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál liszt,
- só,
- bors,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 gerezd citrom,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A főzelékhez az apróra vágott hagymát a vaj és az olaj keverékén üvegesre pároljuk, majd ráreszeljük a fokhagymát és néhány keverés után mehet rá a felkockázott krumpli, valamint a petrezselyem finomra aprított szára. Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, majd lefedjük az edényt és lassú tűzön puhára pároljuk.

2. Egy nagy merőkanálnyit kiveszünk a kész főzelékből, összeturmixoljuk, visszaöntjük a főzelékhez, majd hozzáadjuk a mustárral és keményítővel kevert tejszínt. Egyet forralunk rajta, majd rászórjuk az aprított petrezselymet és elzárjuk a tüzet.

3. A rösztihez a zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután jól kinyomkodjuk a levét.

4. Összekeverjük a tojással, fűszerekkel és a liszttel.

5. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk, majd egy evőkanál segítségével halmokat teszünk a serpenyőbe, tetejüket ellapítjuk a kanállal és mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk a rösztikre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése