2015. április 13., hétfő

Paleo isler

A receptet Kriszta konyhája nevű blogon találtam. Nem olyan az íze, mint az igazi islernek, ennek ellenére nagyon finom. Készítettem ribizlilekvárral és baracklekvárral is. Nekünk a ribizlis ízlett jobban. Mivel kifejezetten magamnak készítettem és nem akartam túl sok csokit enni, így most nem vontam be az egész süteményt csokival, hanem minden darabnak csak a tetejét kentem be egy kicsit. Én a fele adagot készítettem el, de ide az eredeti receptet írom. Annyit változtattam, hogy nem tettem a tésztába kókuszt, hanem darált mandulával helyettesítettem azt.



Hozzávalók a tésztához (kb. 28 db):
- 30 dkg darált mandula,
- 14 dkg kókuszliszt,
- 6 dkg őrölt kókuszreszelék (vagy elhagyjuk a kókuszokat és mandulával helyettesítjük),
- csipet só,
- 20 dkg kókuszolaj,
- 4 db tojás,
- 1 evőkanál méz (elhagyható, nem tettem),
- 1 evőkanál xukor,
- fél kiskanál Bourbon vaníliapor,
- 2 narancs reszelt héja vagy reszelt citromhéj.

Egyéb hozzávalók: 
- savanykás lekvár az összeragasztáshoz (málna, ribizli),
- 20-30 dkg étcsokoládé a tetejére.

Elkészítés: 

1. A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd becsomagoljuk és hűtőben pihentetjük (nálam 6 órát pihent).

2. Két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát. Nekem nagyon ragadós volt, így egy kicsit betettem a mélyhűtőbe. Nyújtás után köröket szaggatunk ki belőle.

3. Sütőpapíros tepsin 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük (kb. 8 perc, de figyelni kell). Rácsra téve kihűtjük.

4. Amikor kihűltek a korongok, akkor kettőt-kettőt összeragasztunk lekvárral.

5. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit és rácsra téve az islereket bevonjuk mindenhol csokival. Én spóroltam a kalóriával és a szénhidráttal, így csak a tetejére tettem egy kevés csokit. Így is finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése