Hozzávalók:
- 3 dl bulgur,
- 6 dl meleg víz,
- 2 babérlevél,
- egy kis darab fahéj,
- 1 db csillagánizs,
- kevés reszelt szerecsendió,
- kevés mazsola,
- 1 narancs,
- 1 répa (én többet tettem bele),
- 1 darab kápiapaprika,
- 1 kis csokor friss petrezselyem,
- 1 kis csokor friss menta,
- 100 g bébispenót,
- só,
- bors,
- olívaolaj.
Elkészítés:
1. Vékony csíkokra vágjuk a répát és a kápiapaprikát. Kevés olajon gyorsan átpirítjuk.
2. Közben a bulgurt olajon rövid idő alatt megpirítjuk, vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, fahéjat, csillagánizst, szerecsendiót és a mazsolát. Puhára főzzük.
3. A párolt répát a kész bulgurral összekeverjük (a fűszereket kiszedjük belőle), majd összeforgatjuk a spenóttal, az apróra vágott mentával és petrezselyemmel.
4. Belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a narancs levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése