2016. április 15., péntek

Csokis keksz (liszt-és tojásmentes)

Panni valamilyen ételre allergiás/érzékeny, ez már egészen biztos. A kérdés az volt, mire. Amíg nem tölti be a 3 éves kort, nem tudják vizsgálni. Gondoltam, próba szerencse, pár napra megvonok tőle néhány gyanús élelmiszert: lisztet, tejterméket, tojást, édesítőszert, magvakat. Három-négy nap múlva rendeződtek a dolgai, így fokozatosan visszaépítettem neki mindent. Ismét rosszabbul lett. Megvontam a tojást újra, mert az a fő gyanúsított. Újra jobban lett. Azóta már kap magvakat, glutént tartalmazó ételeket valamint tejtermékeket, és úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Nagyon nehéz lesz nekem a főzés, ha tojást nem használhatok, illetve, hogy kétfélét kell főznöm (mert azért a többiektől nem vonom meg a tojást és ettől függetlenül tyúkjaim is lesznek következő évben). 

Ez a keksz tehát a fentiek miatt készült. Nem mondom, hogy ez lesz a kedvencem, de nem rossz keksz azért, így felírom a receptet, hátha jól jön még máskor is. Ez egy puha, nem ropogós keksz.



Hozzávalók: 
- 6,5 dkg rizsliszt,
- 12 evőkanál kókuszreszelék (legközelebb darált diót vagy mandulát használok, csak most még nem mertem Panninak magvakat adni. A kókusztól szerintem minden süti kicsit száraz lesz, nem szeretem használni.),
- 2 kisebb alma, hámozva, finomra reszelve,
- 2-3-4 evőkanál cukor, ki mennyire szeretné édesen,
- 3 dkg vaj,
- néhány kocka étcsoki apróra vágva.

Elkészítés: 

1. A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd kisebb golyókat formázunk, végül mindegyiket ellapítjuk a kezünkkel.

2. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése