2016. április 1., péntek

Gyömbéres keksz

Most ez az egyik kedvencem. Nagyon jó lett az állaga. Ropog, ahogy egy keksznek kell ropognia. Ilyen jól még nem sikerült soha egy kekszem se. A gyömbért frissen reszeltem bele, ezáltal még intenzívebb az íze. A gyerekek nagyon szeretik. Már esteledett, mire kész lett, így fényképezni persze megint nem tudtam rendesen...


Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (nálam 10 dkg tönköly fehér és 10 dkg tönköly barna),
- 10 dkg vaj,
- 2 dkg friss gyömbér, reszelve,
- 1 kiskanál őrölt fahéj,
- 5 dkg kókuszcukor,
- egy tojás sárgája,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, majd belekockázzuk a vajat is az edénybe. Gyorsan elmorzsoljuk és hozzágyúrjuk a tojássárgát valamint a reszelt gyömbért. Nagyon gyorsan dolgozzunk, ne olvadjon meg túlságosan a vaj a kezünktől. Zacskóba csomagoljuk és legalább fél órát hűtőben állni hagyjuk.

2. Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Nagyon figyelni kell, ne süljön túl. Rögtön sütés után még puha, de aztán megszilárdul. Ha az alja kezd barnulni, vegyük ki a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése