2016. április 15., péntek

Kapros-tonhalas tészta

Van már egy másik gyors tonhalas tésztás étel a blogon. Abban petrezselyem van, ez pedig kapros és savanykás. A kettő közül nekem most ez a kedvencem. A receptet az Eve and apple blogon találtam. 

Hozzávalók: 
- 4-5 tonhalkonzerv (tonhal sós lében),
- 2,5 dl tejszín,
- 3 dkg vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- kb. 1,5 dl tej,
- 1 kiskanál natúr vegeta,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- egy nagy csokor kapor, apróra vágva,
- 1 kiskanál mustár,
- citromlé ízlés szerint,
- tészta.

Elkészítés: 

1. A vajat megolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve megpirítjuk rajta. Ekkor levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymát, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük. Gyorsan dolgozzunk.

2. Visszatesszük a tűzre. Ízesítjük a vegetával, mustárral, sóval, apróra vágott kaporral. Addig főzzük alacsony lángon, míg besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a tonhalat, végül felöntjük tejszínnel. Forralunk rajta egyet, citromlevet facsarunk bele és kész is. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá tejet.

3. Kifőtt tésztával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése