2016. április 5., kedd

Zabpelyhes-almás kókuszgolyó

Egy gyors és egészséges desszert. Gergő nagyon szerette.






Hozzávalók:
- 2 közepes édes alma,
- kb. 10 dkg finom, apró szemű zabpehely (fontos),
- fél-1-2 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több és kevesebb is, nekünk elég egy kevés, mert nem szeretjük a túl édes ízeket), vegánok méz helyett mással édesíthetik, ha édes az alma, akkor nem is muszáj bele plusz édesítés,
- 2-3 evőkanál kakaópor, ízlés szerint,
- egy kis kókuszreszelék a forgatáshoz (5-10 dkg),
- van, hogy gyúrok bele egy kis (pirított) darált diót, mogyorót, mandulát és teszek bele rumot vagy rumaromát. 

Elkészítés:

1. Az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, majd összekeverjük a zabpehellyel, mézzel, kakaóporral. Lágy, de jól formázható masszát kell kapnunk. Ha nem így lenne, akkor korrigáljuk (több zabpehely vagy több folyadék), de nekem még nem nagyon kellett, mindig jó lett az állaga. 

2. Kis golyókat formázunk, melyeket kókuszreszelékben megforgatunk. Mivel nyers alma van benne, érdemes maximum másnapig elfogyasztani, de ezzel nem lesz gond, mert egyrészt nem túl nagy adag, másrészt nagyon szeretik a gyerekek (és a felnőttek is :) ). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése