2016. április 15., péntek

Tejfölös zöldbableves

Van már egy kapros-savanykás zöldbableves recept a blogon, aztán van, hogy hagyományosan, fokhagymás rántással készítem és most itt ez a tejfölös változat. 

Hozzávalók: 
- 50-80 dkg zöldbab darabolva (én jó sokat tettem bele, sűrű levest készítettem),
- 4-5 darab sárgarépa, ízlés szerint aprítva,
- 4-5 darab petrezselyem, ízlés szerint aprítva,
- 1 fej vöröshagyma (nekem most póréhagyma volt itthon), apróra vágva,
- 1 csokor friss petrezselyem, aprítva,
- 1 evőkanál fűszerpaprika,
- 1 evőkanál liszt,
- só,
- bors,
- 2-3 dl tejföl,
- egy evőkanál zsiradék.

Elkészítés: 

1. A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd az aprított répát és petrezselymet is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve egy kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről és rászórjuk a fűszerpaprikát. Elkeverjük. Felöntjük vízzel és visszatesszük a tűzre.

2. Beletesszük a babot is. Készre főzzük.

3. Ha megfőtt, a tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel. Egy evőkanálnyit hozzámerünk a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Forralunk rajta egyet, végül beleszórjuk az aprított petrezselymet is. Elzárjuk a tüzet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése