2016. április 6., szerda

Spárga tempurában

Este készült, így nem tudtam lefényképezni. Hugh-Fearnley Whittingstall Veg Every Day! című könyvében találtam a receptet. Gyors és finom.

Hozzávalók a tempurához:
- 10 dkg liszt,
- 5 dkg kukoricaliszt,
- fél teáskanál sütőpor (én szódabikarbónát használtam),
- fél teáskanál só,
- 2-2,2 dl jéghideg víz,
- zsiradék a sütéshez,
- zöldségek (nálam most spárga)

Elkészítés:

1. Először készítsünk elő mindent a sütéshez, azaz a zsír melegedjen, a zöldségek legyen összevágva, mert a tempura akkor lesz jó, ha a tészta összekeverése után azonnal sütjük is a zöldségeket.

2. A hozzávalókból gyorsan tésztát keverünk. Legyen krémes, de ne túl sűrű. Ne keverjük túl. A víz pedig legyen jéghideg. Ez fontos, hogy ropogós legyen a bunda.

3. Gyorsan kell dolgozni. Belemártjuk egyesével a zöldségeket a tésztába és azonnal tesszük is a forró zsírba. Bő, forró zsiradékban kisütjük az összes zöldséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése