Panni és Gergő kedvéért sütöttem ezeket is kis linzerkekszeket. Ritkán sütök ilyesmit, de néha azért szabad olyan süteményt is enni, amiben nincs úgymond "hasznos anyag".
Kiss'n'chips blogján találtam a receptet. Ebben a receptben van sütőpor is, így még nem próbáltam a linzert, csak anélkül. Így sem rossz, kicsit puhább talán.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 10 dkg jéghideg disznózsír,
- kb. 2 evőkanál tejföl, vagy amennyit igényel a tészta,
- 4 dkg porxukor zero, vagy több cukor, aki édesebben szereti,
- fél csomag vaníliás cukor (prémium),
- 1 tojás (én csak a sárgáját tettem bele),
- fél csomag sütőpor (én egy kevés szódabikarbónát tettem helyette).
Elkészítés:
1. A hozzávalókat nagyon gyorsan összegyúrjuk. Azért kell gyorsan, hogy elkerüljük a zsír megolvadását, felmelegedését. Ha sokáig gyúrogatnánk, sütés után túlságosan morzsálódós, szétesős lenne a keksz. Ha kész, fóliába csomagoljuk, hűtőben legalább egy órát pihentetjük. Fontos ezt a részt is betartani.
2. Ha pihent és hűlt a tészta, kinyújtjuk.
3. Kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Nem kell barnának lennie. Ha az alja már kezd barnulni, akkor kész. Kb. 10-15 perc alatt készül el.
4. Készíthetjük klasszikusan is, azaz úgy, hogy kettőt-kettőt összeragasztunk lekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése