2017. április 8., szombat

Paradicsomos vöröslencseleves csicseriborsóval

Ezt a remek levest itt találtam. Van már egy hasonló leves a blogon (török vöröslencseleves, ITT), de ennek kicsit más a fűszerezése, ezért leírom a receptet. Nagyon finom, egészséges és gyorsan el is készül. A gyerekek is örömmel ették. Kicsit eltértem itt-ott az eredeti recepttől. Ide azt írom le, én hogyan készítettem.



Hozzávalók:
-1 fej vöröshagyma, aprítva,
-15 dkg vöröslencse, jól megmosva,
- 7 dl házi paradicsomlé, jó sűrű,
- 7 dl víz,
- 1-2 evőkanál egész kömény,
- sárgarépa, nagylyukú reszelőn reszelve vagy apróra vágva (ezt nem írta az eredeti recept, de én tettem bele, kb. 3 közepes-nagyobb darabot),
- 1-2 evőkanál zsiradék,
- 1 evőkanál koriandermag, darálva,
- 1 doboz csicseriborsó (nálam 310 g),
- görög joghurt vagy tejföl és aprított snidling a tálaláshoz.

Elkészítés:

1. A hagymát a zsiradékon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a köményt. Kevergetjük, hogy kiadja az ízét, illatát. Hozzáadjuk a megmosott vöröslencsét és a sárgarépát. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Sózzuk, majd ízesítjük a korianderrel.

2. Lassú tűzön puhára főzzük (félig fedő alatt).

3. Mikor elkészült, botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Egyet forr és elzárjuk a tüzet. Joghurttal vagy tejföllel és apróra vágott snidlinggel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése