2024. július 11., csütörtök

Lasagne padlizsánból

 Érik a padlizsán, ezért az idei első 4 darabot máris leszedhettem. Kettő a húsmentes töltött paprikába, kettő pedig ebbe az ételbe került. 

A recept ötletét a Mindmegette oldalon találtam. Kicsit módosítottam rajta, de majd jelzem, hogy hol és mit. A család és az én tetszésemet is elnyerte, nagyon finom! 





Hozzávalók: 

- 2 padlizsán,

- só,

- zsiradék a sütéshez (néhány evőkanálnyi),

- 1 fej vöröshagyma,

- 2-3 gerezd fokhagyma,

- 35 dkg hámozott, darabolt paradicsom (nem hámoztam, jó érett paradicsomot használtam, aminek vékony a héja),

- oregánó (friss vagy szárított),

- rozmaring (friss vagy szárított),

- 10 dkg mozzarella (nálam sokkal több sajt, házi kecskesajt). 


Elkészítés: 

1. A padlizsánt megmossuk, felkarikázzik (tehát nem hámoztam), szűrőbe téve besózzuk. Így csöpög 15 percig. A recept szerint le kell öblíteni és itatni aztán majd a nedvességet a padlizsánszeletekről, de én most ettől eltekintettem. 

2. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk és megsütjük a szeletek mindkét oldalát. 

3. Egy edényben apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk zsiradékon. Ezután megy rá az aprított fokhagyma is, végül a paradicsom, a fűszerek és a só. 

4. Egy kisebb kerámiatálban sütöttem az ételt. Az alját picit be lehet kenni zsiradékkal. Jön egy sor sült padlizsánkarika. Arra a paradicsomragu egyik fele. Én ezt jó alaposan megszóratm házi reszelt kecskesajttal. (A recept ezt nem írta.). Újabb sor padlizsán, majd a paradicsom másik fele, sajt. Erre megint padlizsán és reszelt sajt (vagy ahogy az eredeti recept is írja, mozzarella). 

5. Előmelegített sütőben sült kb. 25 percet 180 fokon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése