Csincsilla blogjáról származik az ötlet. Nagyon jól esett ebben a kánikulában.
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán,
- egy nagy vöröshagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál zsiradék,
- 6 közepes paradicsom,
- fél darab paprika (nem tettem bele),
- só,
- bors,
- chili (én nem tettem),
- száraztészta,
- sajt.
Elkészítés:
1. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
2. A padlizsánt meghámozzuk és fél dobókocka méretűre daraboljuk. Hozzáadjuk a megpárolt vöröshagymához. Ráreszeljük a fokhagymát. Sózzuk.
3. A paradicsomot felkockázzuk, héjjal vagy héj nélkül (a héját lehúzhatjuk, ha rövid időre forró vízbe mártjuk a paradicsomokat.) Ezt is hozzáadjuk a hagymához. Borsozzuk. Aki akar, tehet bele chilit is. Egyet rottyan és kész is. Főtt tésztával, reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése