Rita konyhájában találtam a receptet. Nekem nagyon ízlett.
Hozzávalók a raguhoz:
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 6 dl házi paradicsomlé,
- 1 dl bor (én száraz fehéret használtam),
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 20 dkg vöröslencse,
- chili ,aki csípősen szeretné,
- 2 teáskanál fűszerpaprika.
Hozzávalók a besamelhez:
- 2 púpos evőkanál liszt,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 5,5 dl tej,
- szerecsendió,
- só,
- reszelt sajt (kb. 5-10 dkg).
Padlizsánhoz:
- 80 dkg padlizsán,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- só.
Elkészítés:
1. A padlizsánt felkarikázzuk. Én előtte meg is hámoztam. Kb. 2-3 mm vastagra szeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, olajjal megkenjük a tetejüket, enyhén sózzuk és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
2. Az aprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a chilit, a bort és a paradicsomlevet. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk.
3. Ezután hozzáadjuk a megmosott lencsét. Közepes hőfokon, lefedve készre főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot.
4. A besamelhez a lisztet egy kevés tejjel és az olajjal kikeverjük. Ha csomómentes, hozzáöntjük a maradék tejhez. Fűszerezzük és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha kész, még melegen összekeverjük a sajt felével.
5. Egy hőálló tál alját kirakjuk egy sor padlizsánnal. Erre jön a lencsés ragu, majd a padlizsán másik fele. Az egészet leöntjük a besamellel, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése