A már jól bevált gyors kelt tésztát használtam fel ehhez a recepthez is. A liszt kétharmada teljes kiőrlésű, a tojást pedig elhagytam a tésztából és a tetejéről is.
A tészta hozzávalói itt, a káposztás csigák leírásánál találhatók.
Hozzávalók a töltelékhez:
- darált dió,
- házi sárgabaracklekvár,
- cukor ízlés szerint.
Elkészítés:
1. Az előkészített tésztát vékonyra nyújtjuk, vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk jó sok darált dióval és ízlés szerint cukorral. Feltekerjük a tésztát, mint a bejglit. Másfél ujjnyi vastagra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
2. Bekapcsoljuk a sütőt. Míg melegszik, letakarva kelesztjük a tésztát. Negyed óra kelesztés elég neki. Ekkor lekenjük tejjel a tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése