Az eredeti recept a Vidék íze 2016 júliusi számában olvasható, melyet kissé átalakítottam.
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg oldalas,
- 2 fej vöröshagyma, cikkekre vágva,
- 1 nagy csokor friss zöldfűszer (borsikafű, rozmaring, zsálya, majoranna, oregánó stb.), apróra vágva,
- 2 dl száraz rosé bor,
- 20 dkg disznózsír,
- só,
- bors.
Elkészítés:
1. Az oldalast vagy két darabba vágva sütjük vagy szeletelve, ahogy én is tettem. Kiskéssel lyukakat fúrunk a húsba, megtömködjük a fűszerekkel, majd bedörzsöljük sóval és borssal.
2. Zsírral vastagon kikent tepsibe helyezzük a húst és köré szórjuk a vöröshagymát. Lefedjük és egy éjszakát a hűtőben érleljük. (Nálam ez a rész időhiány miatt kimaradt.)
3. Másnap ráöntjük a bort és először fedővel, majd fedő nélkül, nagyon lassú tűzön sütjük a sütőben (kb. 160 fokon) vagy felül, a gázrózsán vagy platnin. Én egy nehéz vaslábasban sütöttem a legkisebb gázrózsán (ahol a húslevest is szoktam). Addig sütjük, míg puha, végül szép piros nem lesz. Mi bazsalikomos-paradicsomos barnarizst ettünk hozzá zöldbabbal, cukkinival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése